SGK Ödemesi

SGK Ödemesi​

1 Haziran 2021 itibariyle işitme cihazı devlet ödemeleri artmış, çift kulak için aynı anda ödeme yapılmaya başlamıştır. Anadolu İşitme Cihazları SGK anlaşmalı kurum olup, raporlu hastaları için işitme cihazı devlet ödemeleri cihaz bedelinden düşülerek satış yapılmaktadır. İşitme cihazı SGK ödemeleri 5 yılda bir gerçekleşmektedir.

İşitme cihazları için SGK ödemeleri yaşa, çalışma durumuna, kişinin kendisi veya yakını için işitme cihazı almasına göre değişiklik göstermektedir. SGK işitme cihazı ödemeleri anlaşmalı işitme merkezlerine yapılmaktadır. İşitme cihazı SGK ödemesi almak için devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri veya özel üniversite hastanelerinden en az bir kulak burun boğaz hekimi imzalı işitme cihazı raporu almak gerekmektedir.

İşitme Cihazı İçin SGK Ne Kadar Ödüyor 2022?

18 Yaş ve Üzeri İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

Emeklinin Kendisi İçin: 3028 TL
Çalışanlar İçin: 2422,40 TL ÖDER, MAAŞTAN 151,40TL KESİNTİ YAPAR

13-18 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

Velisi Emekli Olduysa: 4542 TL
Velisi Çalışansa: 3633,84 TL ÖDER, MAAŞTAN 227,10TL KESİNTİ YAPAR

5-12 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

Velisi Emekli Olduysa: 3875,84 TL
Velisi Çalışansa: 4844,80 TL ÖDER, MAAŞTAN 242,24TL KESİNTİ YAPAR

0-4 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

Velisi Emekli Olduysa: 5450,40TL
Velisi Çalışansa: 4360,32TL ÖDER, MAAŞTAN 272,52TL KESİNTİ YAPAR

Sgk Emeklilere İşitme Cihazı Ödemesi 2021

Emeklilere işitme cihazı ödemesi güncel Sut (Sağlık Uygulama Tebliği)’ ne göre 1113.75 TL olup, cihazın bedeli ne kadar olursa olsun bu tutarda ödeme yapılmaktadır. Merkezimizde bu ödeme miktarı cihaz bedelinden düşülerek işitme cihazı satışı gerçekleşmektedir. İşitme cihazı ödemesi alacak olan emeklinin beş yılda sadece bir kez geri ödeme hakkı bulunmaktadır. Üniversite hastanesi veya devlet hastanesinden KBB hekimi tarafından emeklinin işitme cihazına uygun görülmesi ve rapor alınması gerekmektedir.

Emeklilere işitme cihazı ödemesi için hastanede yapılan işitme testinde emeklinin  500 hz, 1000 hz, 2000hz ve 4000 hz frekanslarındaki işitme kaybı ortalamasının bir kulakta en az 26 dB olması gerekmektedir. Emeklilere işitme cihazı alınırken cihazın markası, işitme merkezinde bulunan Odyometrist (işitme teknikeri) olan kişinin bilgisi emeklinin işitme cihazını doğru kullanabilmesi için en önemli etkenlerdir. 

İşitme Cihazı Pili SGK Ödemesi Ne Kadardır?

SGK’nın sisteminde kayıtlı her bir işitme cihazı için işitme cihazı pili SGK ödemesi 400 TL’ dir. İşitme cihazı pili SGK ödemesi yıllık olup, katılım payından muaftır.

İşitme Cihazı SGK Ödemesi Katılım Payı Nedir?

İşitme cihazları için SGK ödeme yaptığında katılım payı tutarları ortaya çıkmaktadır. Emeklilere işitme cihazı ödemesinde %10 katkı payı maaşlarından kesilmekte, çalışanların ise %20 katkı payını elden işitme merkezlerine ödemesi gerekmektedir.

SGK Ödemesi İçin İşitme Cihazı Raporunda Bulunması Gerekenler

İşitme cihazı SGK ödemelerinde elektronik rapor ve reçete sistemine geçilmiştir. E-rapor zorunlu olup, normal reçete halen SGK tarafından kabul edilmektedir. Hastanelerden alınan işitme cihazı raporunda bulunması gerekenler:

  • Hastanın adı ve soyadı
  • Cihazın hangi kulakta kullanılacağı ve cihazın türü (kulak içi veya arkası)
  • İşitme kaybı kalıcıdır ibaresi
  • İşitme kaybı tanısı

Çift İşitme Cihazı İçin SGK Ödemesi

01.06.2021 tarihli değişiklik sonrası her iki kulak için aynı anda işitme cihazı devlet ödemesi almak mümkündür. Hastaneden alınan işitme cihazı raporunun her iki kulak için alınmış olması gerekmektedir.

Neden en iyiyiz?

Buraya metin yazılması gerekiyor.

 

0
Mutlu Müşteri